Beboer hos JPS Ejendomme

Vi gør vores bedste for, at du får en god oplevelse, når du bor til leje i en af vores ejendomme. Her har vi samlet nogle af de informationer, som er vigtige for dig som beboer hos JPS Ejendomme at vide.

Hvad er et indflytningssyn?

Når du flytter ind i din nye lejlighed, holder vi indflytningssyn sammen med dig. Her gennemgår vi lejligheden og noterer, hvis der er nogle ting, der ikke er blevet istandsat tilfredsstillende. Vi laver en vurdering af, om vi skal lave manglen hurtigst muligt, eller om det er en mindre ting, der ikke kræver opmærksomhed med det samme. Er det sidste tilfældet, bliver det noteret i den rapport, du får ved indflytning, så du ikke kommer til at betale for det, når du fraflytter din lejlighed.

Når du er flyttet ind, har du 14 dage til at give os besked om eventuelle fejl og mangler, der ikke blev fundet ved indflytningssynet.

Hvad er forskellen på nyistandsat og som beset?

Når du flytter ind i en nyistandsat lejlighed, så overtager du den med nymalede vægge, lofter og træværk. Gulvet er på samme måde også lakeret og evt. afslebet. Med andre ord er lejligheden helt klar til, at du flytter ind.

Langt størstedelen af vores lejligheder overtager du som nyistandsat. Der er dog enkelte, som du stadig overtager ”som beset”. Som beset betyder kort og godt, at du overtager lejligheden, som den ser ud. Du skal derfor selv stå for at male lejligheden, hvis du ønsker, at den skal være nymalet. Det er stadig vores ansvar at sørge for, at alle installationer er lovlige og fungerer.

Hvad skal jeg vedligeholde i min lejlighed?

I de fleste af vores lejligheder er det dit ansvar at sørge for den indvendige vedligeholdelse, så lejligheden altid er velvedligeholdt. Det inkluderer bl.a. rensning af afløb og rengøring af hårde hvidevarer. Er du i tvivl om, om det er vores eller dit ansvar at reparere eller istandsætte noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved fraflytning?

Når du gerne vil flytte fra din lejlighed igen, laver vi sammen et fraflytningssyn. Her gennemgår vi lejligheden for fejl og mangler på samme måde, som ved indflytningssynet. Det er dit ansvar at sørge for, at lejligheden er gjort rent. Rengøringen omfatter også alle hvidevarer og badet.

På baggrund af vores gennemgang af lejligheden sørger vi for at bestille håndværkere til at istandsætte lejligheden. Som minimum drejer det sig ofte om maling af vægge og lakering af gulve. Du betaler for reparationerne med det depositum, du indbetalte, inden du flyttede ind i lejligheden. Du får en opgørelse af udgifterne og resten af depositummet retur, så snart vi har modtaget en faktura fra håndværkerne.

Må jeg fremleje min lejlighed?

Det er forskelligt fra ejendom til ejendom, om du må fremleje din lejlighed i en kortere periode. Kontakt din administrator hos Dansk Administrationscenter for at høre nærmere og lave en aftale.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Tag et kig på vores ofte stillede spørgsmål, eller send det til os via kontaktformularen herunder.